CCC Online Test | CCC Exam Practice Paper

CCC Exam Practice Paper
If you want to practice “Course on Computer Concept” CCC online test and want to increase your knowledge then you have come to the right place. Here I have given 100 questions for the CCC examination, as well as their answer below. With the help of this CCC Online Test, you can increase your knowledge and pass through good numbers in the exam.

In the CCC Practice Exam, you are asked 100 questions, for which you have 90 minutes. Out of which, you get certificates after getting 50% number. The CCC exam can be given in both Hindi and English languages, select the language you want to give your exam in advance.

CCC Online Test Eligibility: There is no pre-requisite qualification required by candidates to pass this course. However, a primary knowledge of English is expected from the candidates.

Benefits of the CCC Online Test Course: On successful completion of the course, able to prepare personal / business letters, view information on the internet (web), send mail, and use the computer for the basic purposes of preparing professional presentations. Small business communities, home-wives, will be able to maintain their accounts using computers.

With this link, you can download your admit card Download

So let, practice CCC online test.

1. Who is the inventor of computers?

(A) von Neumann
(B) JS Kilby
(C) Charles Babbage
(D) None of these

Answer: c

2. What was the name of the first computer?

(A) ATARIS
(B) ENIAC
(C) TANDY
(D) NOVELLA

Answer: b

3. When was the first time the search for a modern computer?

(A) 1949
(B) 1951
(C) 1946
(D) 1947

Answer: c

4. When did the great revolution in the field of computer come from?

(A) 1977
(B) 2000
(C) 1955
(D) 1960

Answer: d

5. What is the Hindi name of computer?

(A) Calculator
(B) Computer
(C) The calculator
(D) Calculator

Answer: b

6. Computer Literacy Day is celebrated?

(A) December 5
(B) December 14
(C) December 22
(D) December 2

Answer: d

7. What is the full form of CPU?

(A) Central Processing Unit
(B) Central Problem Unit
(C) Central Processing Union
(D) None of these

Answer: a

8. Which of these is not a search engine?

(A) Google
(B) Yahoo
(C) Baidu
(D) Wolfram Alpha

Answer: d

9. Who has the input unit in the following?

(A) mouse
(B) keyboard
(C) Scanner
(D) All of these

Answer: d

10. How much is 1 kilobyte (KB) by bit?

(A) 1024 bytes
(B) 1024 megabytes
(C) 1024 gigabytes
(D) None of these

Answer: a

11. How much is 1 megabyte (MB) bytes?

(A) 1024 KB
(B) 1024 MB
(C) 1024 GB
(D) 1024 TB

Answer: a

12. How much is 1 gigabyte (GB) byte?

(A) 1024 KB
(B) 1024 MB
(C) 1024 GB
(D) 1024 TB

Answer: b

13. Is the IC chip used in computers?

(A) from chromium
(B) from Iron Oxide
(C) from Silver
(D) from silicon

Answer: d

14. In the address of the Internet, is the correct detailed form of HTTP?

(A) high text transfer protocol
(B) high transfer tex protocol
(C) hybrid text transfer protocol
(D) Hyper text transfer protocol

Answer: d

15. What is the language used by children in a computer program?

(A) Basic
(B) Java
(C) logo
(D) pilot

Answer: c

CCC online test  practice paper in Computer Fundamental

16. What is called a portable, personal computer that is small enough to keep you in your lap?

(A) mainframe computers
(B) notebook computers
(C) Workstation
(D) P. D. A.

Answer: b

17. The assembler is a program, from which of the following is the conversion of the program?

(A) From machine to low-level
(B) Low-level to the higher level
(C) from the high level to assembling
(D) From assembling to machine

Answer: d

18. Is Multi-Processing?

(A) by a processor
(B) by more than one processor
(C) without any processor
(D) None of these

Answer: b

19. Do the following have optical memory?

(A) Bubble Memory
(B) floppy disk
(C) CD-ROM
(D) Core Memory

Answer: c

20. What are the controls in the CPU, the memory and the third unit?

(A) Micro
(B) Processor
(C) Output
(D) Semantic / logic

Answer: d

21. Are the CPUs in the ALU?

(A) RAM space
(B) Register
(C) Byte Space
(D) All of these

Answer: b

22. Which part of the computer is used for calculation and comparison?

(A) disk unit
(B) modem
(C) ALU
(D) Control Unit

Answer: c

23. A hardware device that converts data into meaningful information?

(A) Processor
(B) Input device
(C) Program
(D) Protector

Answer: a

24. The processor has three main parts?

(A) ALU, Control unit and RAM
(B) ALU, Control Unit and Register
(C) Cash, Control Unit and Register
(D) None of these

Answer: b

25. Who controls the movement of signals between CPU and I / O?

(A) Control Unit
(B) ALU
(C) Memory unit
(D) None of these

Answer: a

26. Is the Function of the Central Processing Unit of Computer?

(A) deletes the data
(B) makes invoice
(C) Calculates and Processing
(D) None of these

Answer: c

27. Which of the following is not the basic function of the computer?

(A) Process data
(B) Scanning text
(C) Accepting the input
(D) Store the data

Answer: b

28. Does the operation complete?

(A) Algorithm
(B) Earthmate
(C) ASCII
(D) None of these

Answer: b

29. What is the most processing in the computer?

(A) Motherboard
(B) Memory
(C) CPU
(D) RAM

Answer: c

30. Which of the following works does not work?

(A) Processing
(B) Understanding
(C) Imputing
(D) Outputing

Answer: b

31. Which of the major memory works with coordination?

(A) Intel
(B) Special Work Card
(C) RAM
(D) CPU

Answer: d

32. A microprocessor which is the computer’s brain, is it called?

(A) software
(B) Microchip
(C) Macroepip
(D) All statements are true

Answer: b

Internet & Web Page Pager Practice CCC online test

33. What is the quantity produced by the computer?

(A) Memory
(B) Data
(C) Output
(D) Input

Answer: c

34. Is the output of input converted?

(A) by memory
(B) by CPU
(C) by input and output
(D) by peripherals

Answer: b

35. What is Processed Data?

(A) Output
(B) Process
(C) Input
(D) All

Answer: b

36. Is the main component of the CPU?

(A) Control Unit
(B) Memory
(C) Semantic Logic Unit
(D) All of these

Answer: d

37. Is the computer’s ability?

(A) Low
(B) High
(C) Limited
(D) Unlimited

Answer: c

38. What type of intelligence is given to the computer?

(A) human
(B) Artificial
(C) Pure
(D) Other

Answer: b

39. Does human memory have power compared to computer?

(A) Normal
(B) High
(C) Low
(D) Average

Answer: a

40. Who is more in human mind and computer?

(A) Computer
(B) Man-mind
(C) equal in both
(D) None of these

Answer: b

41. What is E.D.P.?

(A) Electronic Data Power
(B) Electronic Data Personal
(C) Electronic Data Part
(D) Electronic Data Processing

Answer: d

42. What is the information in the computer called?

(A) data
(B) numbers
(C) Collected data
(D) All of these

Answer: c

43. Who is the data in computer?

(A) sign
(B) to the number
(C) the information given
(D) sign and numerical information

Answer: d

44. What is the conversion of the input into the output of the input?

(A) Memory
(B) Storage
(C) CPU
(D) Input-Output Unit

Answer: c

45. What is the data that goes to the computer?

(A) algorithm
(B) Input
(C) Output
(D) Calculations

Answer: b

46. What is the meaning of data processing?

(A) calculating work
(B) Collection of data
(C) Computer operating system
(D) Preparing information for commercial use

Answer: d

47. What is ATM?

(A) Without the staff, giving cash
(B) Staff free banks of banks
(C) Branches of banks
(D) None of these

Answer: a

48. Are computer processes converted into information?

(A) Input
(B) data
(C) number
(D) All statements are true

Answer: b

49. An electronic device that processes the data while converting into an information?

(A) Computer
(B) case
(C) Processor
(D) None of these

Answer: c

50. Is the first calculation machine?

(A) Calculator
(B) differential engine
(C) Abacus
(D) Clock

Answer: c


CCC (Course on Computer Concepts) In the previous post, we have given you CCC course details and what is the CCC course and how you get the CCC certificate. Here you can prepare for the CCC course here. We can complete the CCC course here with the help of which you can prepare for the CCC – CCC Computer Course in Hindi – CCC Computer Course in Hindi – Triple C Computer course